Dr. Bulut, et tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayarak, “Etin kesilmesinin ardından bir gün beklemek daha sağlıklı olabilir. Otlayan ve gezen hayvanların etini tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçükbaş hayvan eti büyükbaş hayvan etine göre sindirimi daha rahat olabilir. Et pişirme yöntemi olarak haşlama öneriyoruz. Et tüketiminde yanında tatlı karbonhidratlar yerine lifli ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilmelidir. Haftada en fazla 2 defa et tüketimi yeterlidir. Kesilen kurban eti taze olduğunda kaslarda korku etkisi ile spazm oluşabilir, bu nedenle tüketimini bir süre bekletmek sindirim açısından daha iyidir. Et tüketiminden kaynaklanan sindirim problemlerinden kaçınmak için bu önerilere dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak da önemlidir.” dedi.
Related Posts
Düzenli süt tüketimi kadınlarda kalp sağlığını tehdit ediyor
- Seher Alp
- 21 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Kadınların düzenli süt tüketiminin kalp sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceği ancak fermente süt ürünlerinin…
Gözler 19 Kasım’da o bütçede!
- Seher Alp
- 17 Kasım 2024
- 3 min
- 0
Sağlık sistemi çalışanları, 19 Kasım'da TBMM’de görüşülecek Sağlık Bakanlığı bütçesine odaklanmış durumda. Türkiye genelindeki hastane,…
Bakan Memişoğlu’ndan “yenidoğan çetesi” açıklaması: Vatandaşlarımızın can güvenliği hep kontrol altındaydı, gizli takipteydik
- Seher Alp
- 19 Ekim 2024
- 12 min
- 0
"Biz zaten bu insanları tutuklamıştık ama gündem olmadı, neden biz de anlamadık"